Home    Over ons    Wat wij doen    Blog    Nieuws    NIVO    Contact

Theorie    Toepassingen

De diepte in    De kracht van behoeften    Individuele ontwikkeling    Voorkeurgedrag    De praktijk    Individu en collectiviteit

Een nieuwe visie die leiderschap en management helpt bij veranderen

 

Door verandering uit de betrokkenen zelf te laten komen en niet over te laten aan hoger management, komt men samen tot iets moois, door iedereen gedragen. Want wat uit mensen zelf komt heeft voor hen zin. Maar hoe doe je dat? We hebben in onze management- en adviespraktijk een effectieve aanpak ontwikkeld.

Overtuigingen, emoties en behoeften spelen een belangrijke rol in menselijk gedrag. Ze zijn in de zakelijke omgeving net zo aanwezig als privé. Persoonlijk en zakelijk zijn niet te scheiden, maar in de praktijk doen we dat wel. Missen we zakelijk dan wat als we niet de mens in zijn geheel zien? Ons antwoord is overduidelijk: JA! Ons concept "Openhartigheid" beschouwt die hele mens, zijn gedrag, maar ook overtuigingen, emoties en behoeften en het effect op zijn zakelijk functioneren.

Mensen maken organisaties. Ook problemen ontstaan vaak door mensen en kunnen door diezelfde mensen worden opgelost. Inzicht in de samenhang tussen gedrag, overtuigingen, emoties en behoeften enerzijds, de hele mens dus, en anderzijds het functioneren van de organisatie is dan van veel nut. En precies dat is wat "Openhartigheid" biedt.